MALİ AF SEMİNERİ

Artvin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af” konulu seminer düzenledi.

Artvin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında düzenlenen seminere İstanbul SMMM Odası Sekreteri Orhan Sarıgene, İstanbul MMMO Tesmer Eğitmeni Halim Bursalı, Artvin (SMMMO) Başkanı Serdar Yazgan, Artvin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Zafer Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, önceki dönem Artvin SMMM Odası Başkanı Dursun Güven, ilimizde hizmet veren muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

İlk Toplantı Artvin’de

Artvin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serdar Yazgan programın açılış konuşması yaparak, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yazgan konuşmasının davamın da ise, “ Öncelikle henüz birçok ilde başlamamışken kısa sürede bu toplantıyı yapabilmemizde katkı sağlayan İstanbul Odasının Başkanı Yücel Akdemir ve şu an yanımızda bulunan oda sekreteri Orhan Sarıgene’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi kırmadılar hatta İstanbul’da bu toplantıyı yapmadan Artvin’de yapmayı uygun gördüler kendilerine teşekkür ediyorum. Yapacağımız toplantının mesleğimize, meslektaşlarımıza katkı sağlamasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Sarıgene: Artvin Odasına Kapımız Her Zaman Açıktır

İstanbul SMM Odası Sekreteri Orhan Sarıgene ise, “Bizler çok yoğun çalışıyoruz bürolarımızda nefes alamaz durumdayız, hepinizin bildiği gibi bizler beyannameleri elle veriyorduk. Mesleğe ilk başladığım zaman defteri de elle yazıyorduk. Sonrasında bilgisayar ortamına geçtik, 2004 yılında beyannameleri elektronik ortamda vermeye başladık. Bu bir hayaldi. Biri bana deseydi ki masana bir yazıcı koyacaksın sigortaya gitmeyeceksin, vergi dairesine gitmeyeceksin inanmazdım. Bu bir hayaldi bizim için. Şimdi düşünüyorum beş yıl sonra beklide vergide işlemeyeceğiz, muhasebe kaydı da yapmayacağız  ama bu iş bizim için kolay olmadı. İşlerimiz hakikaten çok fazla artı. Türkiye’de piyasalarda kötü işlerimiz karşılığını gerçek anlamıyla alamıyoruz “ diyerek sektörler ilgili bilgiler verdi. Konuşmasını kısa tutan Orhan Sarıgene, son bölümde ise biz İstanbul Mali müşavirleri Odası olarak Artvin SMMMO ‘na kapımız ve gönlümüz açıktır diyerek sözlerini tamamladı.

Bursalı: Ortak Noktamız Önemsenmek

Daha sonra, “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af konulu sunumunu yapmak üzere İstanbul MMMO Tesmer Eğitmeni Halim Bursalı kürsüye çıktı. İnsanlığın ortak tutkusu önemsenmek olduğunu ifade eden ifade eden Bursalı, “ hepimiz önemli bir insan olmanın hayalini kurarız. Peki bizi kim önemseyecek, nasıl önemseyecek? Bizim gibi insanların en önemseneceği yolu yaptığımız iştir. Eğer yaptığımız işi özenerek yaparak, gerekli titizliği gösterirsek o zaman aranan istenen tercih edilen meslek mensubu oluruz” dedi.

93 Yıldır 34 AF

Dünyanın hiçbir ülkesinde bir kuruş destek almadan bu teknolojiye bu kadar ayak uydura bilen bir başka meslek örgütü olmadığını söyleyen Bursalı konuşmasının devamında şunları söyle, “Bizler gerek sosyal güvenlik kurumlarının gerek Maliye Bakanlığının bütün gelişmelerine ayak uyduruyoruz.  Bir kuruş destek almadan bütün yatırımlarımızı kendi cebimizden ödüyoruz neden işimizi daha güzel müşterilerimize daha faydalı olmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan itibaren 93 yıl geçti. Şuan ki afla birlikte 34 af çıktı. Yani her üç yılda bir afla karşı karşıyayız. Bir pazarda bir cadde de herkes aynı anda para kazanamaz. Kimi para kazanır kimi zarar eder, evet o zarar eden esnafında haklarını korumak lazım ekonomiye kazandırmak anlamında af olabilir onun borçları yeniden yapılandırıla bilir, ama diğer şekilde mesleki anlamda saygınlığımız azaltır” dedi. Bursalı yaklaşık iki saat süren sunumunu, salonda bulunanlara aktarmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: http://www.08haber.com/haberGoster.php?hid=13572