Artvin SMMMO’dan Dış Ticaret Muhasebesi Semineri

Artvin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından “Dış Ticaret Muhasebesi” semineri  düzenlendi.

Artvin SMMM Odası toplantı salonunda gerçekleşen semine, Artvin Defterdarı İbrahim Bayaktar, Bursa SMMM Oda Başkan Ahmet Hikmet Sönmez, Artvin SMMMO Başkanı Serdar Yazgan, eğitimi vermek üzere katılan Uludağ Üniversite Sosyal Bilimler MYO Öğretim görevlisi Yaser Gürsoy  il ve ilçelerimizde faaliyet gösteren muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

Artvin SMMM Odası Başkanı Serdar Yazgan, programın açılış konuşmasın önemli bir kaç konudan bahsetti. Yazgan; Şu an gündemimizde bilir kişilik temel eğitim konusu var. Yeni bilir kişiliği yönetmeliğiyle temel eğitimi almayan hiç kimse bilir kişilik yapamayacak dedi. 2018 daha ciddi olacağını belirten Yazgan, bu konuda tavsiyelerde bulunarak ikinci dönem başvuruların başladığını hatırlattı.

Yazgan ayrıca, artık e dönüşümle ilgili birkaç konu hakkın da bilgi verdi.  E serbest meslek makbuzu konusunda hazırlıklı olunması konusunda uyardı. Sözlerini kısa tutan Yazgan konuşmasını, yoğun bir eğitim ve çok sevkli bir seminer olacağını düşünüyorum diyerek tamamladı.

Bursa SMMM Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Yeşil Bursa’dan, yeşil Artvin’e selam olsun diyerek sözlerine başlayan, Devamında ise Avni Temiz’e ait Artvin’in doğasını Cerattepe’yi anlatan şiiri okudu.  Artvin’in doğasına kıymayın efendiler, Para için nefise uymayın efendiler, ölüler altın takmaz gibi önemli ibarelerin olduğu şiir salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkan Sönmez yaptığı konuşmasında, dün Rize’deydik bugün de Artvin’deyiz . Doğasıyla bakir, güzel bir coğrafya evet belki burada yaşayanlar daha çok yatırımlar olsun istiyor tabiî ki yatırımlar olsun ama doğasını koruyarak olabileceğini düşünüyorum bir yurttaş olarak dedi.

Üye odaklı ve sürekli meslek için çalışan bir anlayışı benimsiyorum. Yaklaşık 4 yılı tamamladık 5. Yılı içerisindeyiz. Bu ülkenin neresinde olursa olsun tüm mesleki etkinliklere katılmaya gayret ediyorum. Her yeni görüşmemde yeni şeyler öğrenmiş oluyorum dedi.

Yaklaşık 102 Bin SMM ve 5 bin YMM’ile Türkiye’de 110 Bin kişiye varan aileleriyle 500 bin kişiyi bulan camiayız. Bu ülkenin kamu maliyesine ciddi katkılar yaptığımızı ve yaptığımız iş gereği de kendimiz hesap emekçisi olarak tanımlıyorum. Ülkenin vergi gelirlerini sosyal güvenlik pirim gelirlerinin sağlanmasında önemli bir köprüyüz.

İtibarımızın tescil edilmesini istiyoruz öncelikle kamu tarafından ve Türkiye halkı tarafından ve bunun için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Yaptıklarımızı anlatmamız gerekiyor diyerek sözlerine son verdi.

Ardından Uludağ Üniversite Sosyal Bilimler MYO Öğretim görevlisi Yaser Gürsoy Dış Ticaret Muhasebesi konusu sunumuna gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren seminerde önemli bilgiler paylaşıldı.