ÇORUM SMMM Odası’nın Semineri

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonunda TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN’in katılımıyla ‘’Mesleğimizde Kurumsallaşma ve Müşteri Odaklı Hizmet Sunumu’’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminere Ankara, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Ordu, Rize, Artvin, Samsun, Amasya SMMM Oda Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve Çorum SMMMO üyeleri katıldılar. Çorum SMMM Odası Başkanı Ali Can DOĞAN’ın açılış konuşmasının ardından Ordu SMMM Oda Başkanı Bahadır BAŞ, Ankara SMMM Odası Başkanı Ali ŞAHİN ve Bursa SMMM Odası Başkanı Ahmet Hikmet SÖNMEZ yaptıkları konuşmalarda arabuluculukta ve konkordato komiserliğinde meslek mensuplarına yer verilmesine ilişkin TÜRMOB’un gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Yapılan konuşmalarının ardından sunumu TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN ‘’Meslek adına her türlü gayreti tüm koşullarda en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olunması gerektiğini, Haksız Rekabetin önlenmesinde çok önemli bir proje olan E-birlik projesinin önemine değindi.

TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN konuşmasında ; ‘’Ayrıca projenin ücretle rekabet etmek yerine hizmet kalitesiyle temelli bir iş yapmayı ve bununla rekabet etmenin fayda sağlayacak olan bir karar olduğunu belirtti.  Vergi Mükellef sayısının artmasının önemine değinerek;  Ekonomi ne kadar büyürse işletme sayısı ne kadar artarsa bizim içinde bunlar yeni olanaklardır yeni fırsatlardır. Dolayısıyla asıl önemli olan ekonominin reel anlamda büyümesi. Şu anki tablo çok iç açıcı değil. Yayınlanan istatistiklerde de açılan işletme sayısındaki azalışla beraber kapanan işletme sayısındaki artışın sözü ediliyor. Bizim için önemli olan bu pastanın büyümesi. Biz de sadece muhasebe değil yeni iş alanlarıyla, müşterimize daha fazla değer sunmak üzere hazırlık yapıp bunu hayat geçirdikçe daha iyi fırsatlar yakalayacağımıza inanıyoruz. Çünkü biz aslında yarı kamusal bir iş yapıyoruz ‘’ dedi.

Seminerin son bulmasıyla TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal YÜKSELEN’e katılımlarından dolayı hediyesini Çorum SMMMO Başkanı Ali Can DOĞAN takdim etti.  Seminere katılım sağlayan diğer Oda Başkanlarına da katılım belgesi verilmiştir.